Ouder-Kind gym

Peuter- en Kleutergym

Turnen

Damesgym

Ouder-Kind gym

Peuter- en Kleutergym

Turnen

Damesgym

Ouder-Kind Gym

Samen gymmen met papa, mama, opa of oma? Dit kan bij ons vanaf 2 jaar. Spelenderwijs gaan we samen bewegen. Goed voor de motoriek van de kinderen en gezellig voor ouders onderling. We starten vaak met muziek om even los te komen. Daarna rennen, klimmen, klauteren en springen we door de zaal. Daarbij helpt de ouder het kind om over de obstakels heen.

De les wordt begeleid door Dyanne en is op zaterdagochtend van 09.15 tot 10.00u in Sporthal de Kazing. Dyanne geeft al een aantal jaar met veel enthousiasme les bij onze vereniging. Ze geeft ook peuter- en kleutergym. Dit is vanaf 3 jaar en daarbij gymmen de kinderen zonder pap of mam.

Meedoen?
Het is mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Waar moet ik aan denken?
Comfortabele kleding voor de kinderen is prettig bij het spelen. Ouders hoeven geen sportkleding aan. Sportschoenen zijn wel verplicht.

Strippenkaart
Bij ouder-kindgym werken wij met een strippenkaart. Deze wordt afgestempeld op de dag dat je komt. Handig wanneer het een keertje niet uitkomt om mee te doen. Met 1 strippenkaart kun je 10 lessen volgen. Ook leuk om een keer cadeau te geven.

Peuter- en Kleutergym

De peuter- en kleutergym is op zaterdagochtend voor kinderen van 3 tot +/- 5 jaar. Juf Dyanne zet elke week een uitdagend parcours neer waarop de jongens en meisjes zich kunnen uitleven. We klauteren over de hobbel-bobbelbaan, kukelen aan de rekstok en springen zo hoog als we kunnen in de trampoline. Ook doen we samen spelletjes en bewegen we op muziek. De kinderen ontwikkelen op een spelende manier hun fijne en grove motoriek. Ook leren ze samen spelen met leeftijdsgenootjes.

De les duurt van 10.00 tot 11.00 uur en wordt gegeven door Dyanne. Dyanne geeft ook ouder-kindgym en doet dit al een aantal jaar voor onze vereniging. Zelf zit Dyanne op dansen, dus zij danst lekker met jullie mee tijdens de warming-up.

Wij waarderen het dat de ouders van deze leden na afloop helpen met het opruimen van de materialen. Vele handen maken licht werk.

Meedoen?
Het is mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

De tribune is altijd open om te komen kijken. Liever met papa of mama samen gymmen? Misschien is ouder-kindgym wat voor jullie.

Waar moet ik aan denken?Gymkleding/comfortabele kleding, zodat de kinderen makkelijk kunnen bewegen. We gymmen op gymschoenen of op blote voeten (op sokken kunnen de kinderen namelijk uitglijden).

Turnen

Wij bieden turnlessen aan op recreatief niveau. Gezelligheid staat voorop, maar we willen onze leden ook uitdagen om nieuwe onderdelen te leren. Na onze warmping-up starten we op de verschillende turntoestellen. Radslagen maken over de lange mat, zwaaien aan de brug of je evenwicht behouden op de balk. Ook trampoline en tumbling springen komen aan bod.

Iedereen kan met ons meedoen. Wij hebben geen selectie turnen en doen daarom geen wedstrijden. Wel werken we met de methode Kleuren Turnen. Dit is een lessysteem voor recreatief gymmen en turnen.

Op maandagavond wordt de les gegeven door Manon en op zaterdagochtend door Anouk. Manon en Anouk zijn allebei zelf turnster geweest bij Alcides en zijn eerst begonnen als hulpleiding bij de vereniging.

Meedoen?
Het is mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Waar moet ik aan denken?
Sommige kinderen hebben een turnpakje aan, maar dit is niet verplicht. Gewone sportkleding is ook prima. We turnen op sportschoenen of op blote voeten. Eventuele sieraden moeten tijdens de les af.

Damesgym

Samen sporten kan op alle leeftijden. Bij onze vereniging is het mogelijk om dat bij de damesgym te doen. Het is belangrijk om in beweging te blijven voor je lichaam, maar ook voor het onderlinge contact. Een gezellig uurtje bewegen met afwisselende oefeningen, soms op muziek of met klein materiaal. Verbondenheid met elkaar en de verenging staan centraal.

De lessen zijn op donderdagavond. Er is een groep tot +/- 50 jaar en een groep vanaf die leeftijd. De lessen worden verzorgd door Maria. Zij doet dit al vele jaren met toewijding en  geeft zelf het goede voorbeeld door mee te doen met de lessen. Bewonderingswaardig is dat Maria al lid is van onze verenging sinds de oprichting ervan in 1965.

Meedoen?
Het is mogelijk om 2 gratis proeflessen te volgen. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Waar moet ik aan denken?Comfortabele kleding, zodat bewegen makkelijk gaat. Daarnaast zijn sportschoenen verplicht in de gymzaal.